Nieuws

Smet Jet zet voluit in op innovatie met 4PS

Als Belgisch familiebedrijf is Smet Jet al 46 jaar actief op de markt van de industriële reiniging, chemische reiniging en met ATOX NV voor mobiele slibontwatering. Omwille van verouderde software met veel maatwerk, was een upgrade van hun bestaande systeem niet meer mogelijk. Dit was het startpunt van de zoektocht naar nieuwe ERP-software voor Smet Jet. 4PS kwam hierbij als beste uit de bus. Met deze keuze wil Smet Jet volop inzetten op innovatie, digitalisering en automatisering. Het huidige proces, dat nog vrij klassiek werkt, zal volledig gedigitaliseerd worden met het integrale ERP-pakket 4PS Construct.

Zoektocht naar de perfecte ERP-software

Een uitdaging, zo kan je de zoektocht van Smet Jet naar de perfecte ERP-software toch wel samenvatten. Na een eerste interne poging contacteerde Smet Jet de consultants van Younify voor hun objectief advies. Younify helpt bedrijven als Smet Jet met het maken van de juiste IT-keuzes. Ze begeleiden de klant niet enkel tijdens het keuzeproces, maar blijven achteraf ook nog aan boord. Met de pet op van Smet Jet nemen ze deel aan het project met focus op project coördinatie en business architectuur en dit gedurende de gehele implementatie fase.

Na het in kaart brengen van de requirements van Smet Jet werden deze afgetoetst met de geselecteerde ERP-softwareoplossingen. Er werd gezocht naar de ERP-software met de beste fit en eventuele gaps worden ten opzichte van elkaar afgewogen. Na een grondige selectie kwam 4PS als beste uit de bus voor Smet Jet.

Smet Jet zet voluit in op innovatie

Beste match met 4PS Construct

Waarom de keuze voor 4PS Construct, vroegen we aan Steven Cludts, Operations Manager bij Smet Jet. “4PS Construct dekt de lading van onze requirements quasi volledig af” vertelt Steven. “Met andere woorden: minder nood aan maatwerk. En makkelijker upgraden achteraf, wat toch wel één van onze belangrijkste pijnpunten was. Vertrouwen in het team en de mensen, zowel qua sales als het development team, speelden ook mee in onze lange termijn keuze. De implementatie-methodologie Contoso is nog een sterke troef: zeer krachtig en professioneel,” volgens Steven Cludts.

Smet Jet kiest voluit voor 4PS

Van een klassiek paper-based proces naar automatisering

Met de keuze voor 4PS Construct wil Smet Jet volop inzetten op innovatie, digitalisering en automatisering. Het huidige proces werkt nog vrij klassiek met papieren bonnen, die verwerkt worden binnen facturatie en loonverwerking. Deze verouderde manier van werken vraagt een enorme inspanning van het team. Om nog maar te zwijgen over de fouten, dingen die vergeten worden én de tijd voor dubbele ingave die dit paper-based proces met zich meebrengt.

Bij Smet Jet zal het volledige proces gedigitaliseerd worden: de volledige boekhouding van aankoop tot facturatie, maar ook de operationele afdeling, HR, de kwaliteitsafdeling én de werkplaats. De belangrijkste doelstelling? De efficiëntie verbeteren. Op dit ogenblik wordt er nog té veel manueel ingegeven. Het team kan beter op een andere – efficiënte – manier ingezet worden om een meerwaarde te creëren.

Smet Jet industrial reiniging

Een snelle en efficiënte oplossing voor alle reinigingsproblemen

Als Belgisch familiebedrijf is Smet Jet NV al 46 jaar actief op de markt van de industriële reiniging, chemische reiniging en met ATOX NV voor mobiele slibontwatering. Veiligheid, gezondheid, milieubewustheid én kwaliteit staan er altijd centraal. Als werkgever hechten ze bovendien enorm veel belang aan ‘human capital’: medewerkers worden maximaal opgeleid tot experts in hun vakgebied.

Smet Jet NV heeft een klantenportefeuille met tal van belangrijke industriële wereldspelers uit sectoren zoals petrochemie, staal- en zinkindustrie, de energiesector, de bouw, voedingsindustrie en maritieme sector. Vanuit de verschillende vestigingen in België, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten voert Smet Jet opdrachten uit voor zowel Belgische als wereldwijd verspreidde klanten. (o.a. in Korea, Indië, Mexico, VS,…).

Mathieu De Glas

Managing Director


  • Deel dit artikel