Nieuws

Vliegende start voor 4PS met 'Tour de POTTEAU'

POTTEAU Labo is de geschikte partner voor uitdagende en hoog kwalitatieve interieur- of laboratorium inrichtingen. Informatie was het grootste pijnpunt bij POTTEAU Labo: in het verouderde maatwerk systeem werd data bijgehouden, maar deze was onvoldoende beschikbaar en gestructureerd. POTTEAU Labo ging op zoek naar software die zowel project- als productie georiënteerd is, en vond in 4PS Construct de beste fit voor deze noden. De atypische kick-off meeting in het thema van ‘Tour de POTTEAU’ met de key-users en het implementatie-team van 4PS in de Vélodrome van Roubaix waren alvast de perfecte start van dit project!

Informatie als business driver

De beschikbaarheid van de juiste informatie bij de juiste gebruiker was het grote pijnpunt bij POTTEAU Labo. In het verouderde eigen maatwerk systeem werd wel enorm veel data bijgehouden, maar deze was in de loop der jaren onoverzichtelijk geworden en voldeed niet meer aan de vereisten van een moderne database om de ambities van groei en innovatie waar te maken. Automatische rapportage om hier inzichtelijke maar vooral ook bedrijfskritische informatie uit te halen kostte enorm veel moeite. Onder impuls van de directie, de 5e generatie die klaarstaat om in 2021 het roer van dit familiebedrijf over te nemen, en enthousiast gedragen door het management team, werd het momentum gegrepen om te kiezen voor vernieuwing en digitalisering. Samen met een aantal andere projecten zoals een SharePoint-project, een nieuw tekenprogramma én de implementatie van 4PS Construct is het de bedoeling om POTTEAU Labo klaar te maken voor de toekomst.


De keuze voor 4PS Construct

POTTEAU Labo ging op zoek naar een pakket dat zowel project- als productie georiënteerd is, en vond in 4PS Construct de beste fit voor deze noden. Waarom de keuze voor 4PS Construct, vroegen we aan Piet Carpentier, verantwoordelijk voor procesmanagement bij POTTEAU Labo. “Een software-oplossing, gespecialiseerd in zowel project als productie, is quasi niet te vinden” vertelt Piet. “De volledigheid van de software was dan ook doorslaggevend in onze keuze. 4PS Construct is een zeer compleet pakket dat, aangevuld met een specifieke shopfloor integratie voor de productie-omgeving én de BOM-Box, een interfacing voor de ‘Bill of Materials’, de beste match is voor onze noden. Bovendien is 4PS construct gebouwd op Microsoft Dynamics 365 Business Central. De keuze voor Microsoft-technologie was ook een duidelijke, strategische keuze voor POTTEAU Labo. Het Contoso-verhaal ervaren wij ook als een grote meerwaarde. Een intensieve aanpak, maar de juiste om tot een goede oplossing te komen. Nu investeren om later goed te kunnen werken,” volgens Piet Carpentier.


Vliegende start met ‘Tour de POTTEAU’ in de Vélodrome van Roubaix

Een kick off meeting is vaak de typische start van een belangrijke ICT-project. Een belangrijk moment, waarbij zowel de key-users van de klant (in dit geval POTTEAU Labo) en het implementatie-team van de partner (in dit geval het team van 4PS) de neuzen in dezelfde richting zetten. Al was er helemaal niets ‘standaard’ aan deze kick-off. Vanwaar de keuze voor ‘Tour de POTTEAU’? Een niet mis te verstane knipoog naar een van de bekendste sportevenementen ter wereld. Ons ERP-traject is een lange en stevige rittenkoers met verschillende etappes, maar wat een euforie zal er zijn bij aankomst op de Champs-Elysées!

Zeg nu zelf, wat spreekt er meer tot de verbeelding dan een kick-off op de mooiste 500 meter zalmkleurige beton ter wereld? Na de voorstelling van de methodologie en de projectaanpak door 4PS, kregen de key-users en het project-team de unieke kans om de iconische piste van de Vélodrome van Roubaix zelf uit te testen. De perfecte manier om intern een draagvlak te creeëren voor de de impact van deze verandering én om een vliegende start te nemen met 4PS Construct!

Belgisch marktleider

POTTEAU Labo is de geschikte partner voor uitdagende en hoog kwalitatieve interieur- of laboratorium inrichtingen. Vandaag is POTTEAU Labo een van de grootste schrijnwerkbedrijven van België, actief in laboratoria, musea, publieke ruimtes, hotels en de gezondheidszorg. Ook technische deuren behoren tot de specialiteit.

De familie Potteau richtte het eerste schrijnwerkbedrijf op in 1890 en dat was het begin van deze bloeiende familieonderneming. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste interieur bouwers in België, die meer dan 200 mensen tewerk stelt vanuit het 19.200m2 moderne atelier in het West-Vlaamse Heule.

Mathieu De Glas

Managing Director


  • Deel dit artikel