Nieuws

Lauryssen kiest 4PS voor verdere digitalisering

Lauryssen is gespecialiseerd in sanitaire werken, centrale verwarming, ventilatie, airco en dakwerken. Dankzij de toekomstvisie om te investeren in rendement, was dit familiebedrijf al een voorloper in digitalisering. Wat nog ontbrak was het globale overzicht over de vier bedrijven heen. Lauryssen ging op zoek naar een ERP-pakket dat een helicopterview over de verschillende projecten, dossiers én bedrijven kon bieden. Lauryssen vond deze oplossing bij 4PS.

Investeren in efficiëntie op de werf

Als je toekomstgezien wil overleven, moet je nu investeren in rendement, is de visie van het management van Lauryssen. Dit familiebedrijf zet dan ook al een aantal jaren stevig in op interne groei in rendement en efficiëntie. Energie is een écht concept geworden, met steeds complexere uitdagingen voor de installateur. Ondersteuning van de buitendienst wordt alsmaar belangrijker. De implementatie van ERP-software 4PS Construct moet de jongens op de werf alle tools bieden die ze nodig hebben om efficiënt te kunnen werken. De communicatie tussen back-office en de werf was een belangrijke business driver voor dit project.

4PS digitaliseert bij Lauryssen

Globaal overzicht, over de vier bedrijven heen

Dankzij die toekomstvisie was Lauryssen al vooruitstrevend in digitalisering en optimalisering. Wat nog ontbrak was het globale overzicht over de verschillende bedrijven heen. Lauryssen ging op zoek naar een ERP-pakket dat een helicopterview over de verschillende projecten, dossiers én bedrijven kon bieden. Ze vonden dé oplossing bij 4PS Construct.

Geïntegreerde oplossing  met gecentraliseerde data

Waarom de keuze voor 4PS Construct, vroegen we aan Kathleen van Dijck,  Financieel en Commercieel Directeur bij Lauryssen. “We geloven in de totaaloplossing die 4PS aanbiedt” vertelt Kathleen. “Het grote voordeel hiervan is dat er geen linken meer gebouwd moeten worden, maar dat we over de verschillende bedrijven heen zullen werken met één geïntegreerde oplossing en gecentraliseerde data. Bovendien is 4PS ook een vooruitstrevende firma, die meegaat met de nieuwste technologieën. De integratie met ketenpartners en apps zoals de on-site app zijn hier maar enkele voorbeelden van. Naast de bestaande integratie met de webshops van 4 grote ketenpartners zal er voor Lauryssen een interface met de leveranciers Schrauwen, Cairox en Van Oirschot gebouwd worden.” De essentie van deze implementatie van 4PS Construct, volgens Kathleen? “Het moet beter worden voor de jongens op de werf!”

4PS digitaliseert bij Lauryssen

 

Kwaliteit is de norm bij Lauryssen

Het familiebedrijf Lauryssen is gespecialiseerd in sanitaire werken, centrale verwarming, ventilatie, airco en dakwerken. Jos Lauryssen, zelfstandig loodgieter, richtte het bedrijf 35 jaar geleden op en dat was het begin van deze succesvolle familieonderneming. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke HVAC-installateur die 160 mensen tewerk stelt vanuit 4 verschillende entiteiten.

Dankzij deze jarenlange ervaring en een continu streven naar kwaliteit is Lauryssen uitgegroeid tot een referentie op de particuliere en professionele markt voor sanitaire werken, centrale verwarming, ventilatie, airco en dakwerken.

 

Mathieu De Glas

Managing Director


  • Deel dit artikel