Blogs

Microsoft Power Platform + 4PS Construct = een geweldige combinatie!

Volgens Microsoft is het Power Platform groter dan de som van de afzonderlijke delen. Maar wat bedoelen ze daar precies mee? Wat is precies het Microsoft Power Platform en welke rol heeft je ERP-systeem 4PS Construct in dit geheel? Dat vertellen we je in deze blog!

Op zoek naar moderne oplossingen

Ondernemingen gaan steeds vaker op zoek naar moderne manieren om samen te werken en te communiceren met collega’s, partners en klanten. Om dit voor elkaar te krijgen, starten veel bedrijven met het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen.

Een eerste belangrijke stap heb je al achter de rug; primaire bedrijfsprocessen digitaliseren met de ERP-oplossing 4PS Construct. Maar buiten de primaire bedrijfsprocessen om, zijn er vaak kleinere processen die wel een moderne update kunnen gebruiken. Kijk maar hoeveel papieren formulieren nog op de werf te vinden zijn, of hoeveel papierwerk nieuwe collega’s moeten invullen voor ze effectief starten… 

Microsoft Power Platform: productiviteitsbooster

Het Microsoft Power Platform is het antwoord van Microsoft op de groeiende behoefte om snel en laagdrempelig bedrijfsprocessen te optimaliseren met behulp van digitale oplossingen. Met het Microsoft Power Platform is het mogelijk om apps en chatbots te bouwen, data te visualiseren, en processen te automatiseren. En dat alles met een minimum aan programmeercode, want het Power Platform is een low-code ontwikkelplatform. Hierdoor ontwikkelen developers veel sneller (en goedkoper) digitale oplossingen op maat van je behoeften en processen. 

Alle Power-tools op een rij

Het Power Platform bestaat uit vier losse applicaties die elk op een andere manier je onderneming ondersteunen. De verschillende Power-tools zijn:

  • Microsoft Power Apps:

Met Power Apps ontwikkelen developers bedrijfsapplicaties en digitaliseren ze kleine processen in het bedrijf. Voorbeelden zijn apps voor het registreren van werkuren, apps voor het doorsturen van verlof of apps voor het aanmelden van bezoekers op de werf.

  • Microsoft Power Automate:

Power Automate automatiseert door middel van werkstromen herhalende processen en wordt vaak ingezet in combinatie met Power Apps. Power Automate stuurt bijvoorbeeld data die medewerkers invoeren via een Power App, automatisch door naar 4PS Construct. Dit neemt medewerkers heel wat werk uit handen; er blijft nu meer tijd over voor waardevol werk. Daar worden je collega’s blij van, én klanten ook.

  • Microsoft Power BI:

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden, visualiseer daarom je data in dashboards of rapporten. Dankzij de honderden dataconnectoren combineer je data uit 4PS Construct met bijvoorbeeld data uit een extern projectmanagement systeem. Zo krijg je inzicht in wat je nodig hebt om doordachte beslissingen te maken.

  • Microsoft Power Virtual Agents:

Power Virtual Agents helpt je beter communiceren met klanten en collega’s. Chatbots beantwoorden veelgestelde vragen van collega’s over verlof of vertellen bewoners meer over de status van hun aangemelde herstellingswerken. De AI-toepassingen binnen Virtual Agents zorgen ervoor dat de chatbots continu beter worden!

De kracht van integratie

De individuele Power Platform onderdelen voegen al veel waarde toe voor je onderneming, maar de echte kracht van het Microsoft Power Platform zijn ongetwijfeld de ongelimiteerde integratiemogelijkheden. Niet alleen combineer je de verschillende Power Platform tools met elkaar, dankzij de dataconnectoren koppel je de digitale oplossingen ook aan 4PS Construct of andere systemen in jouw IT-landschap.

Dat is natuurlijk erg interessant, want deze verregaande integratie met 4PS Construct biedt heel veel mogelijkheden. Laat bijvoorbeeld medewerkers via een app materiaal afroepen op de werf, zonder dat ze toegang nodig hebben tot 4PS Construct. Of deel een dashboard met data uit 4PS Construct met partners die verder geen toegangsrechten hebben tot je ERP-systeem. De data is dan altijd real time en toegankelijk voor alle betrokkenen. Veilig én efficiënt.

Wacht niet langer; ga ook aan de slag met Microsoft Power Platform

Wil je ook meer halen uit het Microsoft Power Platform? Start dan met het downloaden van ons e-book “Aan de slag met Microsoft Power Apps? Zo pak je dat aan!” en laat je inspireren!

  • Deel deze blog

Over de auteur

Mathieu De Glas | Mathieu, Managing Director voor 4PS Belgium, heeft al meer dan 12 jaar ervaring bij het begeleiden van honderden eigenaars en bedrijfsleiders in het digitaliseren van hun onderneming. ICT is al lang geen kost meer, maar een opportuniteit om te differentiëren en betere services te verlenen naar uw klanten én medewerkers. Vision building, application architecture, long term IT-governance framework of een whiteboard session over de optimalisatie van uw bedrijfsprocessen?