Nieuws

Be-Sync Informatie Portaal: de volgende stap in geïntegreerd documentmanagement

Het is zover, de eerste versie van het Be-Sync Informatie Portaal (BIP) is een feit. Met dit documentmanagement systeem zorgt ons zusterbedrijf Be-Sync voor een koppeling tussen 4PS Construct en SharePoint. Zo breng je alle projectdocumenten samen op één omgeving en heeft iedereen op de werf altijd toegang tot alle relevante documentatie en informatie. Wil je samenwerken met ketenpartners? Dan geef je ze eenvoudig toegang tot jouw SharePoint projectsite. Samenwerken was nooit zo eenvoudig!

Zelf project- en servicelocaties sites maken met templates

Dankzij de handige voorgedefinieerde templates maak je in slechts enkele muisklikken een documentmanagement systeem in SharePoint Online voor al jouw projecten en servicelocaties. Binnen deze templates bepaal je rechten en rollen per gebruikers. Ook leg je per projectfasering of per fase de gewenste document-bibliotheken (‘mappenstructuur’) en additionele metadata vast.

Documenten in alle systemen zichtbaar

Het documentmanagement systeem BIP zorgt ervoor dat alle documenten zowel in 4PS Construct én SharePoint Online zichtbaar zijn. Maak je een document aan in 4PS Construct, dan zie je die onmiddellijk terug in SharePoint Online. Voegt een partner een nieuwe bouwtekening toe aan de projectsite? Dan zie je die ook meteen in 4PS Construct. Zo heb je maar één versie van de waarheid, niemand hoeft nog met verouderde informatie te werken.

BIP in de praktijk

Nu de eerste release live is, zit Be-Sync natuurlijk niet stil. Op basis van onder andere de feedback van BIP-pioneers Leertouwer en Van Dam Groep Installatiebedrijven gaat Be-Sync verder met het continu uitbreiden van het BIP. Er  startten ook documentmanagement implementaties bij BVR Groep en Victor Buyck Steel Construction. De grote voordelen die te behalen zijn bleven niet onopgemerkt, inmiddels staan meerdere 4PS Construct klanten klaar om de stap naar geïntegreerd documentmanagement met het BIP te maken.

Over Be-Sync

Be-Sync is al 15 jaar actief in de bouwbranche met het ontwikkelen en implementeren van specifieke ICT-oplossingen rondom het Microsoft 365 platform. Nu een transitie naar de cloud bij veel organisaties bovenaan de agenda staat zijn hieraan diverse expertises toegevoegd. Zo helpt Be-Sync bedrijven met verdere uitrol van Microsoft 365, het opzetten van een bedrijfsbreed intranet in SharePoint Online en het inrichten van de governance rondom Microsoft Teams. Dit geheel kan voor 4PS klanten worden uitgebreid met klantspecifieke apps op het Microsoft Power platform (Power Apps en Power Automate) om de bedrijfsprocessen te ondersteunen. Op 1 mei 2020 nam 4PS een strategisch belang in de activiteiten van Be-Sync. Door deze krachtige organisaties samen te voegen kunnen alle aangeboden Microsoftproducten, -diensten en platforms worden bediend waarbij de klant maar één aanspreekpunt heeft.

Meer weten over BIP? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over het Be-Sync Informatie Portaal (BIP)? Benieuwd naar de voordelen van geïntegreerd documentmanagement in SharePoint? Hans Bartsen gaat graag met jou in gesprek, aarzel niet contact met hem op te nemen.

  • Deel dit artikel