Blogs

Processen digitaliseren met Microsoft Power Apps – dé 3 voordelen voor de bouwnijverheid

Registreren medewerkers in jouw bouw- of projectgeoriënteerd bedrijf hun verlof via papieren formulieren? Dit is niet efficiënt en het kost veel tijd, want een medewerker op de administratie moet alle registraties in de computer invoeren. Om dit soort handmatige bedrijfsprocessen efficiënter in te richten, introduceerde Microsoft het Power Apps-platform. Met Power Apps bouwen ontwikkelaars snel apps die verbinding maken met je bedrijfsdata om processen te digitaliseren. Benieuwd naar de voordelen van Power Apps voor bedrijven in de bouwsector? Wij zetten in deze blog drie belangrijke voordelen op een rij.

3 voordelen van Microsoft Power Apps voor bouw- en projectgeoriënteerde bedrijven:

  • Snelle ontwikkeling van apps

Power Apps is onderdeel van het low-code ontwikkelplatform Microsoft Power Platform. Dit houdt in dat ontwikkelaars met een minimum aan programmeercode digitale oplossingen op maat van je onderneming ontwikkelen. Voor jou betekent dat een snelle ontwikkeling en lagere kosten.

  • Snel informatie verzamelen in je onderneming

Door data te registreren via apps en deze gegevens in te laden in je ERP-systeem 4PS Construct, heb je alle informatie rondom je bedrijfsprocessen op één plek.  Daarnaast worden de processen een stuk minder foutgevoelig, minder arbeidsintensief én goedkoper. Installateurs maken bijvoorbeeld via de app melding van een storing. Deze melding is onmiddellijk zichtbaar in 4PS Construct. Daar zet de planner de melding om naar een serviceorder en plant deze in bij de juiste collega. Via de app ziet de installateur wat de status van de melding is en wie het verder oppakt.

  • Naadloze integratie met andere Microsoft-programma’s

Omdat Power Apps onderdeel is van het Microsoft Power Platform, heeft het een naadloze integratie met andere Microsoft-programma’s. De data die jij en je collega’s bijvoorbeeld invoeren via een Power App, kan je daarna analyseren in het dashboard in Power BI.

Omdat je 4PS Construct op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central gebruikt, koppel je deze informatie ook aan je ERP-systeem. Met het Microsoft Power Platform worden alle gegevens uit softwareprogramma’s met elkaar verbonden. Hierdoor heb je altijd grip en controle op de processen.

Mogelijkheden Microsoft Power Platform voor de bouwsector

Wilt je meer weten over ontwikkelen met Power Apps? Dan mag je ons e-book “Aan de slag met Microsoft Power Apps? Zo pakt u dat aan!” niet missen. Download het e-book hier!

  • Deel deze blog

Over de auteur

Mathieu De Glas | Mathieu, Managing Director voor 4PS Belgium, heeft al meer dan 12 jaar ervaring bij het begeleiden van honderden eigenaars en bedrijfsleiders in het digitaliseren van hun onderneming. ICT is al lang geen kost meer, maar een opportuniteit om te differentiëren en betere services te verlenen naar uw klanten én medewerkers. Vision building, application architecture, long term IT-governance framework of een whiteboard session over de optimalisatie van uw bedrijfsprocessen?