Nieuws

Taveirne live met 4PS Construct

Taveirne, één van de oudste spoorbouwbedrijven in België, is sinds januari live met 4PS Construct. Om de kennis te bestendigen en de continuïteit te kunnen blijven garanderen, ging Taveirne op zoek naar een geïntegreerde software-oplossing specifiek voor de bouwsector. Ze vonden deze in 4PS Construct. Ook in deze toch wat meer uitdagende Corona-tijden, werd het een vlotte opstart voor Taveirne.

Nood aan een geïntegreerd systeem

Om de kennis te bestendigen en de continuïteit te kunnen blijven garanderen ging Taveirne op zoek naar een nieuwe software-oplossing, specifiek voor de bouwsector. Het geïntegreerde verhaal was meteen de belangrijkste reden om te kiezen voor 4PS Construct. Met deze implementatie werd het volledige bedrijfsproces van Taveirne gedigitaliseerd, van aankoop tot facturatie.

Taveirne live met 4PS Construct

Sleutel tot een succesvolle implementatie?

Een nieuw ERP-pakket implementeren in Corona-tijden, dat biedt toch wel wat extra uitdagingen. De implementatie gebeurt dan ook stapsgewijs en enkele modules moeten nog opgestart worden. De go-live was een goed voorbereide start, de volledig geïntegreerde werking van meerdere bedrijfsprocessen vraagt tijd, voortdurende monitoring en bijsturing om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken.

“Het creëren van een draagvlak binnen het bedrijf, een vlotte probleem-identificatie door de interne coördinator én reactieve interventies door het implementatie-team van 4PS is de sleutel tot een succesvolle implementatie”, volgens Steven Becaus, CEO bij Taveirne.

“De uitdaging is het enthousiasme van de initiële key-users over te brengen naar hun collega’s. Het inzichtelijk en herkenbaar maken van de digitale omgeving en proceswerking, met bijsturing en aangepaste parametrisering in functie van hun feedback zal leiden tot het omarmen van het systeem.  Allen worden geconfronteerd met de reële businesscases van het bedrijf. 4PS Construct biedt alle mogelijkheden om een digitaal geoptimaliseerdebedrijfsvoering te doen. Onze medewerkers doorlopen momenteel een leercurve om deze digitale tools aan te leren en te adopteren. Meerdere wenselijke digitale omslagen en doorkoppelingen moeten nog gelanceerd worden. De start lijkt alvast veelbelovend, de komende weken en maanden zullen uitwijzen of het systeem van 4PS de vooropgestelde efficiëntiewinsten oplevert”, concludeert Steven.

Expert in spoorwerken

Het verhaal van Taveirne begint in 1921 met het transporteren van hardhout uit de koloniën. We spreken over de periode na de Eerste Wereldoorlog, toen het spoorwegnet zeer zwaar beschadigd was. Dit tropisch hardhout werd gebruikt voor de houten dwarsliggers om de spoorwegen weer rijklaar te maken.

De spoorwegen hebben Taveirne trouwens niet meer losgelaten. Of is het net omgekeerd? Sinds de jaren 1950 is Taveirne gespecialiseerd in het aanleggen, vernieuwen én onderhouden van sporen. Zowel in België als in Noord-Frankrijk heeft het bedrijf meegewerkt aan enkele van de belangrijkste projecten op het gebied van spoorvernieuwing, het aanleggen van stations en andere spoorwerken.

Anno 2021 is Taveirne uitgegroeid tot een expert in spoorwerken, zowel voor trein, tram en metro als voor industrie- en havengebieden. Dankzij de jarenlang opgebouwde expertise en kennis van de nieuwste technieken bouwen ze al decennialang mee aan de bouw van een veilig, stabiel en betrouwbaar spoornetwerk. Het gespecialiseerd team zorgt ervoor dat elk project vlot en correct verloopt.

Mathieu De Glas

Managing Director


  • Deel dit artikel