Nieuws

Technische integrator DECAT empowering places zegt ‘Yes’ tegen 4PS

Yes, we can! Deze slogan is de DECAT-medewerker op het lijf geschreven. Al van de oprichting in 1976 heeft deze multitechnieken integrator zich een ‘doe-mentaliteit’ eigen gemaakt. Met deze slogan in het achterhoofd, gaan ze ook de komende decennia voluit voor mooie projecten en duurzame vernieuwende dynamische samenwerkingen. Wij zijn alvast verheugd met de keuze voor 4PS en kijken er naar uit om DECAT te mogen ondersteunen bij hun groeiplannen!

Van Lego City naar Lego Technic

DECAT werkte met verschillende software oplossingen waarmee ze zelf een ‘ERP’-pakket samengesteld hadden. Elie Vanslembrouck, Financieel Directeur bij DECAT, legt het uit aan de hand van een metafoor: “De boekhouding & administratie, planning en rapportage waren verschillende legoblokjes die samen een soort van Lego City vormden. Ondanks onze inspanningen om linken te bouwen tussen de verschillende applicaties, was er geen centralisatie van data en bleef iedereen op z’n eigen eiland. Op lange termijn was het niet meer haalbaar om deze aparte software oplossingen en de linken hiertussen te blijven onderhouden. Bovendien was het manueel verwerken van de data in de verschillende systemen niet efficiënt, fouten waren snel gemaakt én het was ook bijzonder tijdrovend. Regelmatig wijzigde er iets aan één van de software pakketten en het was dan telkens een zeer arbeidsintensief proces om ervoor te zorgen dat alles ‘bleef draaien’. De nood naar een stabiel pakket, volledige geïntegreerd én met gecentraliseerde data, was hoog. Het was tijd om op te schalen!”

4PS als partner voor digitalisering

Het huidige systeem liep tegen z’n limieten aan, het onderhoud was op lange termijn niet meer houdbaar. De keuze voor 4PS Construct is vooral gemaakt vanuit de noden van deze multitechnieken integrator, maar past ook perfect in het groeiplan van DECAT.

Elie licht toe waarom ze voor 4PS hebben gekozen: “We waren écht op zoek naar een partner in digitalisering en hebben deze gevonden in 4PS. Tijdens het sales-traject merkten we meteen dat er een duidelijke visie en roadmap aanwezig is. Concurrenten stelden vaak een gefaseerde aanpak voor, wat ons een déjà-vu gevoel gaf. We zaten absoluut niet te wachten op Lego City 2.0.”

“De Microsoft kennis en knowhow van het team en de branche specifieke ervaring sprongen er bovenuit. De software sluit ook het best aan bij onze noden, zowel qua functionaliteit maar ook qua rapportage. Bij 4PS hebben we het gevoel dat we gekozen hebben voor een kern van spelers die als team al veel overwinningen geboekt hebben. Samen met een sterke groep key users is het implementatie-team intussen gestart aan de inrichting van het nieuwe systeem. Wij kijken er alvast naar uit om met 4PS Construct aan de slag te gaan!”, vertelt Elie.

 

Empowering people & places met DECAT

Na de oprichting door Edwig Decat in 1976 werd de fakkel in 2002 overgenomen door zoon Lieven Decat. Het bedrijf is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt voor technische installaties en is één van de marktleiders in Vlaanderen.

Vanuit de hoofdzetel in Veurne en de vestiging in Aalter draait DECAT zo’n 50 miljoen Euro omzet. Een 300-tal vaste medewerkers staan jaarlijks in voor het opleveren van 120 perfecte projecten.

Als technische integrator – dienstverlener heeft DECAT heel wat in z’n mars: met expertise in multitechnieken, power en elektromechanica, automatisatie, piping en klimatisatie blinken ze uit in marktsectoren als de zorg, appartementsbouw, industrie, leisure en onderwijs & workspace. De grootste meerwaarde die DECAT biedt voor de eindklant is een complete ontzorging met deze multitechnieken expertise. Met ‘EMPOWERING PLACES’ in het achterhoofd, gaan ze ook de komende decennia voluit voor vernieuwende projecten en duurzame dynamische samenwerkingen.

Mathieu De Glas

Managing Director


  • Deel dit artikel