Blogs

5 voordelen van een ERP in de cloud voor de bouwsector

Een ERP-oplossing ondersteunt bedrijven in alle primaire bedrijfsprocessen. Kies je voor een ERP-oplossing voor de bouwsector die je afneemt uit de cloud (SaaS), dan levert dat heel wat voordelen op. Maar wat zijn precies de voordelen? Waarom is een SaaS ERP-oplossing voor de bouwsector op basis van Business Central de juiste keuze? Wij zetten 5 voordelen van een ERP in de cloud voor de bouwsector op een rij!

1.     Ontelbare integratiemogelijkheden

Eén van de belangrijkste voordelen van een ERP uit de cloud voor de bouwsector, zijn de ontelbare integratiemogelijkheden. Het Microsoft Dynamics 365 Business Central platform staat in nauwe verbinding met alle andere Microsoft-oplossingen die je ongetwijfeld ook gebruikt in het bedrijf. Hierdoor is het eenvoudiger om online samen te werken met alle collega’s, zowel in de back-office als op de werf. Deel bijvoorbeeld informatie over een contactpersoon uit je SaaS ERP-oplossing via Microsoft Teams met een collega op de werf. Het enige wat je nodig hebt om in te loggen is een smartphone en internetverbinding! Of kies voor een koppeling met het Microsoft Power Platform om processen te digitaliseren en automatiseren met bedrijfsapps die in verbinding staan met je ERP-oplossing.

2.      Verhoog je ROI

Het is belangrijk om te kiezen voor een SaaS ERP-systeem voor de bouwsector dat je nu én in de toekomst vooruithelpt om maximaal rendement uit de investering te halen. Onafhankelijk onderzoek van onderzoeksbureau Nucleus Research toont aan dat je met het ERP Microsoft Dynamics 365 de hoogste ROI bereikt. Ze bekeken meer dan 1000 ROI-casestudies en berekenden dat een ERP-oplossing op basis van Microsoft Dynamics 365 bedrijven gemiddeld €16,97 per geïnvesteerde euro opbrengt. Vergelijkbare ERP-pakketten brengen gemiddeld €7,23 per geïnvesteerde euro op. Volgens Nucleus Research zijn het met name de vele integratiemogelijkheden van Dynamics 365 met onder andere CRM, Microsoft 365, Azure-clouddiensten en andere apps die zorgen voor die hogere ROI.

3.     Toegang tot real-time data uit de cloud

Eén van de grootste voordelen van een ERP in de cloud gericht op de bouwsector is dat iedereen altijd en overal toegang heeft tot real-time data en uitgebreide analysemogelijkheden. Of je nu aan het werk bent op kantoor of je zit ergens in een bouwkeet langs de weg, je hebt altijd toegang tot rapportages die inzicht geven in alle projecten. Dit real-time inzicht in hoe projecten er voorstaan, maakt het mogelijk om snel te schakelen en beslissingen te nemen. Hierdoor maximaliseer je de kansen op een succesvol resultaat.

4.     Herkenbare gebruikersomgeving

Een ERP-oplossing bevat data uit al je primaire bedrijfsprocessen. ERP-pakketten zijn dus uitgebreid en veelzijdig, waardoor medewerkers ze dikwijls complex vinden. Maar ook hier verschilt Microsoft Dynamics 365 van andere ERP-pakketten. Doordat Microsoft hetzelfde design gebruikt in alle oplossingen, krijgen gebruikers de software sneller en gemakkelijker onder de knie en verhoog je het werkplezier. Benieuwd hoe dit design eruit ziet? Plan een afspraak met ons in en we laten het graag zien. De herkenbare interface van Microsoft komt je vast bekend voor!

5.     Geeft de productiviteit een boost

Wanneer we kijken naar de voordelen van een ERP-oplossing in de cloud gericht op de bouwsector, dan mogen we het automatiseren van herhalende, handmatige processen natuurlijk niet vergeten! Een mooi voorbeeld is het digitaliseren van het urenregistratieproces. Medewerkers op de werf registeren via een app hun gewerkte uren op verschillende projecten. De app zet de uren  automatisch door naar de ERP-oplossing waar de administratie ze goedkeurt en verwerkt. Dat scheelt niet alleen medewerkers op de werf veel werk, ook op de administratie bespaar je veel tijd door het proces te digitaliseren en automatiseren.

Wil je meer weten over de voordelen van een SaaS ERP-oplossing voor de bouwsector? Lees dan ook ons e-book “Waarom nú kiezen voor bouwsoftware in de cloud?” waarin we dieper ingaan op de voordelen en je laten zien waarom een ERP-oplossing uit de cloud een goede investering is voor de toekomst.

  • Deel deze blog

Over de auteur

Mathieu De Glas | Mathieu, Managing Director voor 4PS Belgium, heeft al meer dan 12 jaar ervaring bij het begeleiden van honderden eigenaars en bedrijfsleiders in het digitaliseren van hun onderneming. ICT is al lang geen kost meer, maar een opportuniteit om te differentiëren en betere services te verlenen naar je klanten én medewerkers. Wil je meer weten over vision building, application architecture, long term IT-governance framework of een whiteboard session over de optimalisatie van jouw bedrijfsprocessen? Mathieu helpt graag!