Nieuws

C-rental, verhuurbedrijf binnen de Cordeel Group, kiest voor 4PS Construct

Spannend nieuws, 4PS Belgium mag een piloot opzetten bij verhuurbedrijf C-rental, onderdeel van de Cordeel Group. In deze piloot laten wij zien welke toegevoegde waarde onze webgebaseerde oplossing 4PS Construct levert aan bedrijven in de bouw. Wij vertrouwen erop dat we met onze oplossingen C-rental optimaal kunnen ondersteunen bij de verdere digitalisatie van de onderneming en dat we een gewaardeerde sparringpartner zijn voor toekomstige innovaties.

 

De keuze voor 4PS en 4PS Construct

C-rental kwam met 4PS Construct in aanraking tijdens de zoektocht naar een digitale oplossing voor materieelbeheer en -verhuur. Al heel snel werd duidelijk dat de totaaloplossing 4PS Construct veel meer mogelijkheden biedt dan enkel het ondersteunen van het verhuurproces. Wij vroegen Frédéric van Hoorebeke, CEO van C-rental en Stijn Wagemans, ERP-coördinator bij C-rental, waarom zij kozen voor 4PS en wat voor hen de toevoegde waarde is van de totaaloplossing 4PS Construct.

Alle processen in één systeem!

Stijn Wagemans vertelt: “Onze eerste stap was een systeem vinden waarin wij alle processen end-to-end kunnen invoeren. Wij willen vermijden dat collega’s straks nog met losse Excel-bestanden moeten werken. Tijdens deze zoektocht leerden we 4PS en 4PS Construct kennen. Het potentieel van de software vonden we onderscheidend. In 4PS Construct is het namelijk mogelijk om niet enkel te evolueren naar één waarheid binnen C-rental, maar ook over de verschillende bedrijven binnen de Cordeel Groep heen. We willen de deur hiervoor niet sluiten en daarom starten we met een piloot-project met 4PS Construct bij C-rental. Door het aanwezige potentieel naar de toekomst is dit voor zowel C-Rental als 4PS, met uitbreiding naar de Cordeel Group, een interessant project.”

Overeenstemming in visie

Ook de visie van 4PS over digitalisatie ligt op één lijn met visie van C-rental. Stijn gaat verder: “Kijken we naar de toekomst, dan willen we vooral processen optimaliseren en automatiseren. Die drie woorden: digitaliseren, optimaliseren en automatiseren, vonden we goed terug in de visie van 4PS. Er waren ook overeenkomsten qua projectaanpak; samen werkgroepen opzetten, mensen goed opleiden en samenwerken op locatie. Dat maakte het voor mij duidelijk dat er zowel op het gebied van toekomstvisie als projectaanpak heel duidelijk een match was.”

Toekomstbestendige Microsoft-technologie en uitbreidingsmogelijkheden

Ook de onderliggende Microsoft-technologie speelde een rol in de uiteindelijke keuze voor 4PS Construct. Frédéric Van Hoorebeke, CEO van C-rental, licht toe: ”De Cordeel Group zit al sterk geïntegreerd in de Microsoft-wereld, zeker in het gebruik van Microsoft 365. Ook onze IT-afdeling was voorstander van een Microsoft-based platform, dit omwille van de sterke structuur van het pakket. Daarom was het zeker een meerwaarde om te kiezen voor een ERP-systeem dat werkt op de bekende Microsoft-technologie. Bovendien werkt Imtech, ook onderdeel van de Cordeel Group, al met 4PS Construct. Het was voor ons echt heel belangrijk dat we met 4PS Construct verschillende depots kunnen voorzien en verschillende bedrijven kunnen linken aan één database, gezien onze wens om 4PS Construct in de toekomst breder in te zetten.”

4PS Construct zorgt voor één bron van waarheid

Met de keuze voor de webbased totaaloplossing 4PS Construct verzamelt C-rental binnenkort data rondom de primaire bedrijfsprocessen op één centrale locatie. Medewerkers hebben, waar in het land ze ook aan het werk zijn, altijd toegang tot up-to-date informatie. Dit zorgt voor één bron van waarheid en geeft het bedrijf grip op de bedrijfsprocessen.

“Nu is data verzamelen een grote puzzel, een puzzel waarbij je ook nog eens de helft van de stukjes mist. Een onmogelijke opdracht! Wanneer we alles in een ERP-systeem invoeren, dan moet het ook eenvoudiger worden om data er weer uit te krijgen. Onze focus voor het komende jaar is daarom alle data goed invoeren en starten met het opzetten van rapportages. Daarna gaan we kijken hoe de data precies loopt en hoe we inzicht krijgen in relevante, accurate en real-time data waarmee we het bedrijf kunnen leiden”, verklaart Stijn.

Snel inspelen op wat er speelt

Frédéric vult aan: “We verwachten met 4PS Construct veel meer duidelijkheid te hebben in wat er speelt bij klanten. Dat is belangrijk om goede beslissingen te nemen. We willen bijvoorbeeld onmiddellijk zien dat een klant al maanden geen facturen meer betaalt, voor we materieel gaan leveren. Dat zijn zaken die we nu niet snel terugvinden, maar we hebben gezien dat we met 4PS Construct dat inzicht wel krijgen!”

Zorgeloos aan de slag in de Microsoft Cloud

Ook voor de medewerkers van C-rental verandert er een hoop met de komst van 4PS Construct; werken op locatie is een stuk eenvoudiger omdat 4PS Construct wordt gehost in de Microsoft Cloud. Medewerkers ondervinden nu vaak problemen bij het benaderen van de huidige applicatie via de VPN-verbinding, wat zorgt voor irritaties en frustraties. Na de implementatie van 4PS Construct hebben medewerkers alleen een werkende internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone nodig om in te loggen in het webbased 4PS Construct.

 

Project Phoenix: medewerkers van bij de start betrekken

Zo’n nieuw ERP-pakket implementeren heeft een grote impact op het bedrijf. Frédéric en Stijn vonden het daarom belangrijk om van bij de start mensen in de organisatie te betrekken en mee te nemen in het project. Stijn verduidelijkt: “Voor de kick-off van het project hadden we al veel gedeeld met de collega’s en waren we al gestart met het indelen van werkgroepen. We vonden het belangrijk om bij de start ook duidelijk te zijn over mogelijke valkuilen in het traject en om eerlijk te zijn over hoe druk het zou worden en hoeveel werk bij dit project komt kijken. Dat was bij ons vorige project wat minder gegaan, dus daar hebben we nu bewust veel aandacht aan besteed. We hebben bijvoorbeeld collega’s gevraagd om een projectnaam en projectlogo te ontwerpen. Zo kwamen we tot onze projectnaam Phoenix. Het ontwerpen van het logo en het zoeken van een projectnaam was een soort mini-teambuilding op zich, echt iedereen had inspraak en voelde zich betrokken.”

De kick-off van het project was in ieder geval een groot succes. 4PS Belgium heeft heel veel zin om samen met C-rental een mooi fundament neer te zetten voor de toekomst en wij kijken er naar uit om in deze piloot de meerwaarde van onze krachtige totaaloplossing voor de hele Cordeel Group te laten zien. Wij wensen het hele projectteam heel veel succes (en plezier) toe, met de implementatie van 4PS Construct!

Maak kennis met C-rental

C-rental is een verhuurbedrijf binnen de Cordeel Group NV, een onafhankelijk Belgisch familiebedrijf met internationale naam en faam.

Bij C-Rental staat de klant centraal. Samen met de klant werkt iedere medewerker van C-rental mee aan het bekomen van de beste oplossing. Hierin wordt de jarenlange expertise van C-rental optimaal gebruikt en breidt deze expertise met elke nieuwe aanvraag uit. Op deze manier tracht C-rental de klant, zowel intern als extern, te ontzorgen en een kompas te zijn in het geheel. Want binnen C-rental weten ze: elk uniek probleem vraagt een unieke oplossing.

De missie van de Cordeel Group wordt ook door C-Rental uitgedragen: “Building a passionate CO2-free future”. Ondersteund door en in samenwerking met de verschillende innovatieve bedrijven binnen de Cordeel Group heeft de klant de garantie dat ze gebruik maken van de nieuwste en meest relevante technologieën.

  • Deel dit artikel: