Blogs

Efficiënter werken in de bouw met behulp van Microsoft Power Platform

Natuurlijk wil je de efficiëntie en productiviteit binnen jouw bouw- of projectgeoriënteerd bedrijf vergroten. Toch blijkt het een uitdaging te zijn om met dezelfde mensen en middelen meer werk te verrichten binnen hetzelfde tijdskader. Gewoon wat harder werken? Dat is natuurlijk niet de oplossing, maar we kunnen wel een stuk slimmer werken. Misschien heb je al van Microsoft Power Platform gehoord? In deze blog laten we zien hoe je dankzij Microsoft Power Platform efficiënter én leuker werkt.

Collega’s die op de werf papieren formulieren invullen om ze later nog eens over te typen in het ERP-systeem. Medewerkers van de finance afdeling die soms meerdere dagen besteden aan het maken van één rapportage. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van processen en werkzaamheden waar vaak toch meer tijd in kruipt dan je zou willen. Zou het niet veel eenvoudiger zijn als deze processen geautomatiseerd en digitaal verlopen via handige apps en geautomatiseerde workflows? En is het niet nog eenvoudiger – en goedkoper – als developers deze applicaties veel sneller kunnen ontwikkelen? Dat kan met Microsoft Power Platform voor de bouw!

Ontwerp met Microsoft Power Platform maatwerk applicaties en workflows voor de bouw

Met het Microsoft Power Platform ontwikkelen developers snel en eenvoudig applicaties, werkstromen en dashboards op basis van data uit verschillende Microsoft-applicaties en andere softwareprogramma’s. Het Microsoft Power Platform is namelijk een low-code ontwikkelplatform, dat wil zeggen developers slechts beperkte programmeercode nodig hebben bij het ontwikkelen van maatwerkoplossingen.  Power Platform brengt data uit Dynamics 365, Office 365 en vele andere informatiebronnen via Power BI, Power Apps en Power Automate samen tot één grote gekoppelde omgeving.

Alle Microsoft Power Platform applicaties voor je bouwbedrijf op een rij

Waaruit bestaat het Power Platform precies? Wij lichten de verschillende onderdelen kort toe:

Power Apps: Ontwikkel kostenbesparende bedrijfsapplicaties zoals een app voor verlofregistraties, een tijdsregistratiesysteem, reserveringstool voor flexplekken of een app om onveilige situaties op de werf te melden. Meer weten over Power Apps? Lees het in deze blog.

Power Automate: Power Automate automatiseert saaie en herhalende maar belangrijke routineklussen. Stel je voor, dagelijks ontvang je een Excel-bestand via e-mail. Het Excel-bestand wordt omgezet naar een pdf-bestand dat op een specifieke SharePoint-pagina opgeslagen wordt. Dit zijn best wat handelingen, een proces dat men met Power Automate volledig automatiseert.  Zo houden collega’s meer tijd over voor waardevol werk. Worden zij blij van, én je klanten ook.

Power BI: Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Visualiseer je data, maak razendsnel gepersonaliseerde dashboards en krijg zo de inzichten die je nodig hebt om datagedreven beslissingen te nemen. Laat bijvoorbeeld een dashboard bouwen met daarin data die je verzamelde over je leveranciers. Met inkooprapporten krijg je direct inzicht in hoeveelheden, kortingen, inkomende en uitgaande goederen. Daarnaast geven de dashboards een prognose van out-of-stock goederen, zodat je nooit te laat bent met inkopen. Meer weten over de mogelijkheden van Power BI? Lees het in deze blog.

Power Virtual Agent: Bouw met behulp van kunstmatige intelligentie en zonder één regel code een chatbot om vragen van klanten of medewerkers te beantwoorden. Doordat de chatbot antwoord geeft op vaak terugkerende vragen, blijft meer tijd over voor het beantwoorden van complexere vragen van klanten of collega’s.

Wacht niet langer; ontdek de kracht van Microsoft Power Platform

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een integratie met Microsoft Power Platform voor je bouwbedrijf? In onze whitepaper ‘In 3 stappen naar een toekomstbestendige digitale werkplek in de bouw’ vertellen we hoe je Microsoft Power Platform kan gebruiken voor je bedrijfsprocessen. Wacht niet langer, start met je zoektocht naar een toekomstbestendig ICT-landschap en maak kennis met de mogelijkheden van Microsoft Power Platform.

  • Deel deze blog

Over de auteur

Mathieu De Glas | Mathieu, Managing Director voor 4PS Belgium, heeft al meer dan 12 jaar ervaring bij het begeleiden van honderden eigenaars en bedrijfsleiders in het digitaliseren van hun onderneming. ICT is al lang geen kost meer, maar een opportuniteit om te differentiëren en betere services te verlenen naar uw klanten én medewerkers. Vision building, application architecture, long term IT-governance framework of een whiteboard session over de optimalisatie van uw bedrijfsprocessen?